Megalabilla olet askeleen edellä

Yara Megalab on kasvustoanalyysi, jolla saa selville kasvuston ravinnetilan ja YaraVita-lannoitussuositukset.

Kasvustoanalyysin avulla lannoitusta voidaan tarkentaa tehokkaasti vastaamaan kasvuston tarpeita ja tulossa olevaa satoa. Megalab kasvustonäytteen avulla ennakoit tehokkaasti kasvuston ravinnetarpeita ennen näkyviä puutosoireita ja satotappioita. Megalab kasvianalyysillä kasvuston ravinnetila selviää nopeasti ja tulosten mukana tulee lannoitesuositus, jos ravinnepuutteita ilmenee. Megalab toimii myös erinomaisena suunnittelutyökaluna tuleville kasvukausille. Parhaat tulokset saadaan etukäteen suunnitellulla lannoitusohjelmalla, johon kuuluvat perusohjelman lisäksi kasville räätälöidyt kasvikohtaiset lehtilannoitteet ja biostimulantit.

”Erinomainen suunnittelutyökalu tuleville vuosille."

 

KASVIANALYYSIN HYÖDYT:

  • 1. Lisälannoituksen tarkentaminen ja oikean tuotteen valitseminen helpottuu.
  • 2. Piilevien ravinnepuutosten havaitseminen auttaa sadon parantamisessa.
  • 3. Liiallisen lannoituksen välttäminen tuo kustannussäästöjä.
  • 4. Megalab-tuloksia voi hyödyntää seuraavan vuoden lannoituksen suunnittelussa. Näin mahdollisiin ravinnepuutoksiin varautuminen helpottuu
 

Yara Megalab™ -tuloksista luodaan lannoitesuositus analysoitujen ravinteiden osalta. Valittavissa on joko suppea tai laaja kasvianalyysi. Laajassa kasvianalyysissa tutkitaan pääravinteiden (N, P, K, S) lisäksi kasvien magnesium-, boori-, rauta-, kupari-, mangaani-, kalsium- ja sinkkipitoisuudet. Laajaa kasvianalyysia suosittelemme varsinkin mansikalle, perunalle, vihanneksille, nurmelle ja juureksille. Suppea kasvianalyysi sisältää pääravinteiden (N,P,K,S) lisäksi mangaanin ja boorin analyysit. Suppeaa kasvianalyysia suosittelemme viljoille, mikäli ei epäillä hivenravinteiden puutetta.

 

Teksti ja kuvat: Anna-Kaisa Salovaara, YaraSuomi