Tervetuloa MaatalousKonemessuille 17.-19.10.2024 Hankkija osastolle!

Helsingin MaatalousKonemessut

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään Messukeskuksessa 17.–19.10.2024!
Hankkija esittelee tänä vuonna kiinnostavia uutuuksia mm. teemalla Hankkijan Älykäs maatila. Osastolla esillä myös runsaasti koneuutuuksia! Helsingin MaatalousKonemessuilla pääset tutustumaan kattavasti Hankkijan edustamiin maatalouskoneisiin ja -tarvikkeisiin, tuotantopanoksiin, kotieläinten ruokintaratkaisuihin sekä viljakaupan palveluihin. Tule kokemaan, miten älykkäät ratkaisut voivat tehostaa ja helpottaa maatilasi arkea.

UUTUUDET

Konekaupan uutuudet, jotka ensimmäistä kertaa esillä Suomessa!

 
Heinäpyöröpaalin tekoa.
 

Esittelykoneet

Osastoltamme löytyy seuraavat konekaupan osastot, joita klikkaamalla näet heidän osastollaan olevat koneet.

 
 

Ensiesittely AgXeed Robottitraktori 5.115T2

AgXeed-robottitraktorit ovat täysin itsenäiseen peltotyöhön kykeneviä laitteistoja, jossa on perinteisistä traktoreista tutut etu- ja takanostolaitteet ja hydrauliikat. Robottiin voi kytkeä siis käytännössä minkä tahansa maataloustyökoneen. Yhdistelmän konfigurointi, peltotöiden suunnittelu sekä analysointi että diagnostiikka tapahtuu pilvipalvelussa joko tietokonetta tai mobiililaitetta käyttäen.
Hankkija aloittaa AgXeed-robottitraktorien maahantuonnin ja myynnin syksyllä 2024 ja vastaa myös huollosta ja varaosista. Robotin käytön alkua hallinnoi ja siitä raportoi Älykäs maatila -tiimi yhdessä konekeskusten kanssa.

 

Kasvuohjelma- osastolla Maatalouskonemessuilla

Uusi kasvusto.

Hankkijan Älykkään maatilan maataloustuotanto perustuu yhä tarkempaan ja resurssitehokkaampaan toimintaan. Jokaisen maatalousyrittäjän omien parhaiden prosessien tueksi tuodaan ammattitaitoiset älyratkaisut. Kukapa ei haluaisi laadultaan ja määrältään parasta tulosta tilaltaan – ja jokaiselle sijoitetulle eurolle entistä enemmän vastinetta. Tulevaisuuden agronomia hyödyntää dataa älykkäästi, tekee tiedosta tulosta. Edelläkävijät tekevät sitä jo tänään – Hankkijan Älykäs maatila.


Tule tutustumaan edelläkävijän ratkaisuihin, kuten automaattiohjaukseen, annostelijoihin ja sääasemaan.



Hankkijan Älykäs maatila

CHCNAV-automaattiohjaus

CHCNAV-automaattiohjaus on edullinen, mutta erittäin tarkka ja voidaan asentaa miltei mihin tahansa traktoriin tai työkoneeseen. Kattava paketti, joka soveltuu kaikenkokoisille maatiloille ja toimii niin vanhemmassa kuin uudemmassa kalustossa. Tule tutustumaan laitteeseen osastollemme.

Pioneer Appli-Pro® pienannostelijat

Pioneer Appli-Pro® pienannostelijat tehostavat merkittävästi säilörehunkorjuuta, kun säilöntäaineen annostelussa ei tarvita suuria vesimääriä. Säilöntäaineen tasainen levitys ja tarkka annostelumäärä takaa parhaan mahdollisen säilöntätuloksen. Osastollamme on demolaite nähtävissä.

 

Cordulus Farm –sääasema

Sääaseman avulla seuraat kasvukauden olosuhteita ja ajoitat viljelytoimet optimaalisesti. Mitatut tiedot, työkalut, ennusteet, sadetutka, hälytykset, lisäasemat ja sääasemaverkosto ovat Cordulus -sääasemien keskeisiä etuja. Messuilla esitellään uutta mallia, jossa on maankosteusanturi.

Esittelyssä uusi levityskarttapalvelu!

Hankkijan levityskarttapalvelu.

Tutustu osastollamme Hankkijan Älykkään maatilan uuteen levityskarttapalveluun. Jos olet harkinnut levityskarttojen hyödyntämistä ja kaipaat apua niiden käyttöönotossa, tule käymään ja kuulemaan lisää asiantuntijoiltamme. Tästä uutuudesta kerromme tarkemmin messuilla.

CLAAS koneet lähdössä kylvölle Junkkari kylvölannoittimella.
 

Tutustu tulevan kesän parhaisiin siemeniin – Keira- ja Maire-ohrat, Proxy-kaura ja paljon muuta!

Osastolla näytillä parhaat viljalajikkeet tulevan kesän kylvöille, muun muassa Keira- ja Maire ohrat ja Proxy-kaura.
Esillä myös sertifioidussa siemenessä käyttämämme Ympact-ravinnepeittaus, jolla myynnissä olevat viljan siemenet ovat peitattu sekä tuote soveltuu myös tilapeittaukseen.

Osastolla voit tutustua Nurmen Kasvuohjelman uusimpiin koetuloksiin ja parhaisiin nurmisiemenseoksiin.

Tule tutustumaan Hankkijan tarjoamiin kasvinsuojeluratkaisuihin!

Mukana messuilla on useita Hankkijan yhteistyökumppaneita:

Yhteistyökumppanit Kasvuohjelma osastolla:
Nordkalk, Bayer, Syngenta, Corteva, Eastman

Syngenta:

Tervetuloa biostimulanttien maailmaan!
Osastolla esitellään uutuus biostimulanttia, Vixeran:a. Vixeran on typensitoja bakteeri, joka levitetään kasvustoon kasvinsuojeluruiskulla. Bakteeri sitoo typpeä ilmasta ja antaa sitä kasvin käytettäväksi.

 

Bayer:

Rikkakananhirssi puhuttanut viljelijöitä kasvukaudella. Miltä rikkakananhirssi näyttää, miten sitä torjutaan, mitä tulee ottaa huomioon kasvinsuojelussa? Tule perehtymään aiheeseen Bayer:n osastolle.
Kahden toimintatavan korrensäädepakkaus – toimivuutta muuttuviin olosuhteisiin? Tutustu osastolla kasvustonäytteisiin, jotka on käsitelty Moddus + Cerone yhteispakkauksella.
Viljojen tautitorjuntaan kokonaan uuden tehoaineryhmän tuova InSpiro pack on myös nähtävissä osastolla

Corteva:

Tule tutustumaan rikkatorjunnan kärkituotteena tunnettuun Pixxaro Premium yhteispakkaukseen. Se takaa erinomaisen lopputuloksen vuodesta toiseen, huomioiden myös resistenssinhallinnan!
Ravinnepeittaukseen tarkoitettu Ympact on esillä siemenosastolla. Ympact on todella lunastanut paikkansa viljelijän peittausratkaisuissa, tiesitkö että myös kaikki Hankkijan sertifioitu kevätviljansiemen käsitellään Ympact:lla?

 

Tervetuloa Rehut ja ruokinta -osastollemme tapaamaan ruokinnan asiantuntijoita!

Tule keskustelemaan talven rehuvalinnoista ja tutustumaan uusiin ruokintapalveluihimme!

Tämän syksyn kuumimpina uutuuksina osastollamme on esillä sikatiloille suunniteltu Pekoni-Sampo.
Pekoni-Sampo on sikatiloille suunniteltu palvelukonsepti tuotannon seurannan tueksi. Mitä enemmän dataa, sitä paremmin päästään perille tarpeista ja asioista, joihin tulee kiinnittää huomiota. Palvelun tuottama tieto auttaa optimoimaan rehujen vaihtoajankohtia, seuraamaan ruokintakustannusta/eläin/tuotantovaihe sekä seuraamaan rehunkulutusta.


Maitotiloille suunnatut uudet ruokintapalvelut, Muutos-Mustikki, Tulos-Tuulikki ja Online-Onnikki, vievät tilojen ruokinnan uudelle tasolle. Palveluiden käyttäjät saavat käyttöönsä asiantuntijoidemme osaamisen sekä innovatiiviset ratkaisut, jotka parantavat tilojen tuottavuutta ja kannattavuutta.

Asiakkaidemme kokemusten mukaan ruokintapalvelumme tuovat tukea tilan kehittämiseen ja säästävät työaikaa.

Maatalouskonemessujen uutuustuotekisassa palkintosijaa tavoittelevat

• ProHumi, kotieläinten hyvinvointia tukevien ruokintaratkaisujen ketjuun tuleva uusi jäsen. Eläimen hyvinvointia tukevilla ruokintaratkaisuilla on Hankkijalla pitkä kehityshistoria. Progut®, ainutlaatuinen patentoitu hiivavalmiste kehitettiin 1990-luvulla.
Progres®, mäntyöljyn resiinihappoihin perustuva rehuaine, on ollut Hankkijan rehuissa käytössä vuodesta 2014. Näiden hyödyt asiakkaille ovat tieteellisesti todennettuja.

• Lihasikojen kokonaan soijaton ruokinta: Hankkijan ja Snellmanin Lihanjalostus Oy:n määrätietoisen ja pitkäkestoisen yhteistyön tuloksena soijan käyttöä on saatu vähennettyä merkittävästi ja lisäksi sikojen vaiheruokintaan on kehitetty uusia ratkaisuja. V. 2018 lanseerattu Maatiaispossu Superior -ruokintakonsepti lihasikojen soijattomaan loppukasvatukseen on ollut menestys tuotantotulosten, ja ennen kaikkea lihan laadun kannalta. Uusi, kahteen soijattomaan valkuaistiivisteeseen perustuva Maatiaispossu Superior -ruokintamalli mahdollistaa erityispanostuksen lihasian alkukasvatukseen, mistä hyötyvät ennen kaikkea siat, mutta myös tuottaja ja ympäristö. Tiivistevalikoima kattaa erilaisten tilojen tarpeet lihasikojen Superior-ruokinnan toteuttamiseen. Kahden tiivisteen käytöllä päästää parhaiten kussakin kasvatusvaiheessa sikojen ravintoainetarpeita vastaavaan koostumukseen. Maatiaispossu Superior -täysrehuilla toteutetaan saumattomasti lihasikojen 2- tai 3-vaiheisen täysrehuruokinta.

• Online-Onnikki on Hankkijan rehuja käyttävien lypsyrobottitilojen uusi älykäs ruokintapalvelu. Online-Onnikki -ruokintapalvelu perustuu maitotilayrittäjän ja Hankkijan ruokintatiimin välisen ammattimaisen yhteistyön tiivistämiseen ja rikastamiseen tuotos- ja ruokintadatalla. Uuden ruokintapalvelun avulla ruokinta-asiantuntija pystyy reagoimaan ruokinnan suunnittelun avulla nopeasti ja oikeasuuntaisesti tilan tuotannossa tapahtuviin muutoksiin, jolloin lypsylehmien tuotos pysyy korkeana ja tuotannon hetkittäisten notkahdusten vaikutukset jäävät mahdollisimman pieniksi ja lyhytkestoisiksi.

Pekoni-Sampo, Hankkija rehurekka peltomaisemassa, Muutos-Mustikki.