Annan chilifudge -resepti
Suklaafudge voidaan maustaa pähkinöillä, kondensoidulla maidolla, vaniljalla, rocky road -palasilla tai melkeinpä millä tahansa, joten miksei sitten chilillä? Vahva suklaa ja tulinen chili ovat kuin luodut toisilleen.
Vahvan suklaan ja tulisen chilin yhdistelmä tekee tästä fudgesta täydellisen herkkupalan joulukahvin seuraksi tai makean nälkään. Resepti on peräisin Nelson Gardenin hortonomi Anna Lindeqvistiltä. Hänen vinkkinsä on käyttää nimenomaan ’Hot Lemon’ -lajiketta, jossa on hienoinen sitruunan maku, mutta toki voit käyttää mitä tahansa saatavilla olevaa lajiketta.
Ainesosat
- 3 dl kermaa
- 3 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- Kuivattua chiliä, esimerkiksi ’Hot Lemon’ -lajiketta
- 150 g suklaata
- 50 g voita
- 1 rkl hunajaa
Tee näin
Keitä kerma, sokeri ja siirappi 120 asteeseen. Anna kuivatun chilin keittyä seoksen mukana, mutta tarkkaile maistelemalla, ettei maku äidy liian vahvaksi. Saat itse päättää, kuinka tulista fudgea haluat tehdä.
Kun seos on 120-asteista, sammuta levy ja sekoita joukkoon suklaa, voi ja hunaja. Anna käyttää suklaata, jossa on korkea kaakaopitoisuus, mutta muistuttaa, että saatavilla on myös valmiiksi chilillä maustettua suklaata, jos kaipaat vielä voimakkaampaa chilin makua.
Kaada seos noin 15×20 cm muottiin. Sirottele päälle chilisuolaa tai yksinkertaisesti hiutalesuolaa. Leikkaa paloiksi, asettele laatikkoon ja joululahja on valmis.
Kaikille
Kokeilimme reseptiä käyttäen kookoskermaa, kookosöljyä ja maidotonta suklaata. Lopputulos oli hieman pehmeämpi, mutta onnistunut!
Anna Lindeqvist / Nelson Garden