Sadetutka ja hälytykset - Uutta sääaseman sovelluksessa

Cordulus Farm -sovellukseen on tullut uusia ominaisuuksia kaudella 2024: sadetutka ja hälytykset! Uusien ominaisuuksien lisäksi lisäasemat ja niiden mittaamien tietojen käyttöoikeus on Cordulus -sääasemien keskeinen etu.

Sadetutka

Sadetutkan avulla seuraat helposti sadealueiden liikkeitä ja todellista sademäärää. Sadealueen seurannasta on apua, kun nähdään missä sadealue etenee ja millainen sademäärä on oikeasti ollut. Sademäärä voi vaihdella rajusti lyhyelläkin välimatkalla, ja siten vaikuttaa kasvuston tilanteeseen ja kasvinsuojelutoimenpiteiden tarpeeseen. Esimerkiksi ukkoskuurot voivat olla hyvin paikallisia, ja kerryttää hetkessä kymmeniä millejä sadetta, kun taas toisaalle sadetta ei osu ollenkaan.

Sadetutka -ominaisuudella näet 60 minuutin tutkaennusteen, jossa voit seurata pilvien liikkeitä seuraavan tunnin aikana. Käytössäsi on myös historialliset tutkatiedot viimeisen 24 tunnin ajalta, joten voit seurata miten pilvet ovat liikkuneet ja minne ne ovat sataneet.

Sadetutka
Kuva 1. Näet sovelluksen sadetutkasta pilvialueiden liikkeet, joita voit verrata toteutuneeseen sademäärään.
 

Hälytykset ja ilmoitukset

Haluatko saada ilmoituksen olosuhteen muutoksista, esimerkiksi kun lämpötila laskee tietyn raja-arvon alapuolelle tai kun pelloillasi sataa? Voit asettaa sääaseman sovellukseen nyt hälytyksiä, jotka ilmoittavat sinulle olennaisista muutoksista olosuhteessa. Valittavissa on 18 eri tyyppistä hälytystä, joiden raja-arvoja voit muuttaa tarpeesi mukaan. Hälytyksiä on asetettavissa esimerkiksi ilman ja maan lämpötilalle, tuulen nopeuden muutoksille, sateelle, ilmankosteudelle, kastepisteelle. Voit asettaa hälytyksiä omille sääasemillesi sekä tilillesi linkitetyille lisäasemille. Paikallisten sääasemien reaaliaikaisten tietojen perusteella voit olla varma, että saat aina ajantasaista säätietoa.

Keskeiset edut:

  • Käytä hälytyksiä tietääksesi, jos sää muuttuu
  • Hälytykset perustuvat pelloiltasi mitattuihin tietoihin
  • Paranna kannattavuutta ja satoa työskentelemällä sään mukaan

Lisäasemilla kattava kuva olosuhteesta

Kattava kuva olosuhteista

Jokaista omaa Cordulus -sääasemaasi kohden saat lisäksi viiden muun sääaseman tiedot käyttöösi. Näin voit hyötyä muistakin kuin omasta sääasemastasi. Eri sääasemien mittaamien tietojen vertailu tuo esiin paikallisen olosuhteen merkityksen. Voit valita lisäasemat vapaasti koko sääasemaverkostosta ja valittuja lisäasemia voi vaihtaa vapaasti. Koko sääasema verkostoon kuuluu tällä hetkellä noin 3 000 sääasemaa ympäri maailman. Mikäli tilalla on peltoa laajemmalla alueella, voi omien ja lisäsääasemien avulla välttää turhaa ajoa kauemmille lohkoille kun olosuhdetta voidaan seurata etänä. Näin optimoidaan omaa työtä ja parannetaan myös kustannustehokkuutta.

Lisäasemien tarkkojen mitattujen tietojen lisäksi käytettävissäsi on koko sääasemaverkoston yleiskuva. Sääverkoston osalta näet olosuhteen yleiskuvan ns. rykelmätietona, joka perustuu useamman sääaseman mittaamiin tietoihin. Sääasemaverkoston kautta voit tarkastella isomman alueen olosuhdetta, kuten sademäärää tai lämpötilaa. Voit seurata näitä tietoja tilasi lähiseudun tai vaikka naapurimaiden osalta: Cordulus -sääasemia on jo 22 eri maassa.

Reaaliaikaiset mittaustiedot vallitsevasta olosuhteesta auttavat läpi kasvukauden viljelytoimien ajoittamisessa. Säätä emme voi hallita, mutta voimme mukautua vallitseviin olosuhteisiin entistä paremmin. Ajoituksen optimointi on yksi täsmäviljelyn välineistä ja Cordulus -sääasema kuuluukin Hankkijan Älykkään maatilan täsmäviljelytuotteiden valikoimaan.