Primo Acid 25 kg
Tuotekoodi: DEN4710 EAN: 6417679047108

Primo Acid 25 kg

Tuotekoodi: DEN4710 EAN: 6417679047108
Vaihtoehtoiset tuotteet

Objekt beskrivning

Primo Acid är en vassleproteinbaserad drickfoder till kalvar. Primo Acid är av hög teknisk kvalité, säkert och lätt försyrad drickfoder. Den lämpar sig både till kvigkalvar och till kalvuppfödningsgrupper genast efter råmjölkperioden.

Fördelar och nyttor

ETT SÄKERT VAL TILL OLIKA SÄTT ATT GE DRICKFODER

  • Lämpar sig till automat, ämbar och utfodring med syrad dricka
  • Kvalitén hålls jämnast utan stark blandning
  • FÖRBÄTTRAR KALVARNAS TILLVÄXT

  • Passliga energi- och proteinbalansen och varsam bearbetningen av råvarorna säkrar bra tillväxtresultat under mjölkperioden
  • Vasslebaserade drickfodret främjar foderintaget av torrfoder och kalvens utveckling till en idisslare
  • Innehåller patenterade Progres och Progut för att förbättra kalvarnas tillväxt och tarmhälsa
  • INNEHÅLLER INTE SOJA

    Tuotepakkaus:

    paino: 25,00 kg

    Valmistusmaa: ALANKOMAAT

    Egenskaper
    ProduktPrimo Acid 25 kg
    Djurgruppervasikat
    Koostumus jauhe
    Pallstorlek750 kg / 30 säkkiä
    Raakarasva (%) 17,5
    Raakavalkuainen (%) 21,5
    Innehållamm. herajauhe, Progres®, Progut®, maitohappobakteerit
    Planerat att främjasuolistoterveys, vastustuskyvyn tuki
    Bruksanvisning
    Nappämbar:

    Tillägg en liter vatten i ämbaret och blanda med 250 g Primo-drickpulver. Fyll ämbaret så, att det blir 2 liter färdig dryck. Dryckens temperatur ska vara cirka 40 grader. Utfodra kalven med näringen 2-4 gånger per dag.

    Utfodring med automat:

    Kalibrera automaten så att den blandar 140 g Primo-pulver + 1 liter 42 gradigt vatten.

    Utfodring med syrad dricka:

    1. Fyll i behållaren 100 liter 40-45 grader varmt vatten

    2. Tillsätt under ständig omrörning 25 kg Primo-pulver (1 säck) i vattnet.

    3. Tillsätt resten av vattnet svalt så att blandningens sluttemperatur är 17-25 C och vattenmängden är 200 liter.

    4. Blanda vid behov tills pulvret har löst sig helt i vätskan.

    5. Späd ut ett godkänt ensileringsmedel (t.ex. AIV 2 Plus) i förhållandet 1 del syra och 9 delar vatten.

    6. Tillsätt 2 liter av den tioprocentiga blandningen i 200 liter färdigt dricka.

    7. Drycken bibehåller bra sin jämna konsistens. Det räcker att röra om den ca en gång i timmen.

    PRIMO-JUOMAREHUJEN LAATU ON KORKEA

    Primo-juomarehuilta vaadimme korkeaa teknistä laatua, joten olemme valinneet valmistajan, jonka laadunvarmistus on ensiluokkaista. Toimivien juomarehujen valmistus vaatii tarkkaa ja hellävaraista prosessointia sekä huolellista raaka-aineanalytiikkaa.

    Primo-juomarehuissa käytettävien raaka-aineiden sulavuus ja imeytyvyys ovat parhaita mahdollisia vasikoille. Tuotteiden raaka-aineet käyvät tarkan laatukontrollin ennen valmistusprosessia. Jokainen erä tutkitaan kemialliselta koostumukseltaan ja liukoisuudeltaan ennen raaka-aineiden vastaanottoa tehtaalle.

    Primo-juomarehuissa käytetään niin kutsuttua makeaa heraa. Makea hera syntyy kovien juustojen valmistuksen sivutuotteena. Makea hera on vähemmän hapanta ja siinä on matalampi ei-valkuaistyppi (NPN) verrattuna pehmeiden juustojen valmistuksessa erottuvaan happamaan heraan (Macwan ym. 2016).

    Primo-juomarehujen valmistuksessa rasva pilkotaan tasaisen pieniin partikkeleihin, jotka päällystetään valkuaisvaipalla. Tämä varmistaa juomarehujen korkean teknisen toimivuuden ja erinomaisen sulavuuden vasikan elimistössä.

    Suosittelemme sekoittamaan Primo-juomarehut huolellisesti ilman voimakasta koneellista sekoittamista. Voimakas sekoittaminen lisää riskiä rasvan erottumiselle, mikä heikentää valmiin juoman säilyvyyttä tasalaatuisena.


    Lähdeviitteet:
    Aguirre, M., Vuorenmaa, J., Valkonen, E., Kettunen, H., Callens, C., Haesebrouck, F., Ducatelle, R., Van Immerseel, F., & Goossens, E. (2019). In-feed resin acids reduce matrix metalloproteinase activity in the ileal mucosa of healthy broilers without inducing major effects on the gut microbiota. Veterinary Research, 50, Article 15.

    Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D., & Apajalahti, J. (2016). Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, 4, e1, 1-7.

    Kim, M.H., Seo, J.K., Yun, C.H., Kang, S.J., Ko, J.Y., & Ha, J.K. (2011). Effects of hydrolyzed yeast supplementation in calf starter on immune responses to vaccine challenge in neonatal calves. Animal, 5(6), 953-960.

    Macwan, S.R., Dabhi, B.K., Parmar, S.C., & Aparnathi, K.D. (2016). Whey and its utilization. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 5(8), 134-155.

    Julkaisemattomat tutkimusraportit:

    • Investigation into the feeding of Progut farm on the health and performance of calves. University of Wales, 2006
    • Veal calf Progres Trial. Denkavit, Hollanti, 2015
    • Justus-Liebig University Giessen, 2004
    • University of Barcelona, 2017
    • Alimetrics, 2018
    Tutustu Progres® ja Progut® -innovaatioiden tutkittuihin hyötyihin