Huippu-Houkutus irto

Tuotekoodi: 2186

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

Tuotekuvaus

Huippu-Houkutus on houkutusrehu robottilypsytiloille. Houkutus-robottirehusarjan tuotteet eivät sisällä kivennäisaineita. Huippu-Houkutuksen koostumus on monipuolinen. Tuote sisältää mm. kovaa rasvaa propyleeniglykolia, soodaa ja patentoidut Progres® ja Progut®-rehuinnovaatiot.

HOUKUTUS-REHUT SOPIVAT HOUKUTUSREHUKSI LYPSYROBOTILLE

  • Houkutus -robottirehusarja on suunniteltu robottilypsytiloille, joilla on käytössä osittainen seosruokinta. Osittaisella seosruokinnalla tarkoitetaan PMR-seosta.
  • Kaikkien Houkutus -rehujen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat huolella valitut raaka-aineet, automaattiruokintaan soveltuva raelaatu.
  • Tuotteet eivät sisällä kivennäisiä, hivenaineita eikä vitamiineja.

HUIPPU-HOUKUTUS - MONIPUOLINEN REHU TUKEMAAN MAIDONTUOTANTOA

  • Huippu-Houkutus sisältää monipuolisesti viljaraaka-aineita, sulavia kuituja, rypsivalkuaista ja kovaa rasvaa sekä propyleeniglykolia.
    • Tuotteen hitaasti hajoava maissin tärkkelys ja sooda tasaavat pötsin pH-vaihtelua (NorFor 2011). Pötsin tasainen pH tukee säilörehujen runsasta syöntiä ja tehokasta pötsisulatusta.
    • Soodan eli natriumbikarbonaatin vaikutus perustuu sen kykyyn vastustaa happamuuden muutosta. Sooda nostaa pötsin pH:n takaisin normaalille tasolle turvallisesti ja nopeasti (Le Ruyet ja Tucker 1992).
  • Sopii käytettäväksi yhdessä energialiuoksen kanssa. Jos tilalla ei ole käytössä energialiuosta, esim. Acetona Energy liuosta, suosittelemme houkutusrehuksi Auto-Houkutusta.

PROGUT NOSTAA MAITOMÄÄRÄÄ JA LISÄÄ PÖTSIMIKROBIEN AKTIIVISUUTTA

Huippu-Houkutus sisältää patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettua Progut® hiivavalmistetta, jonka on tutkimuksissa todettu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä. Progut myös lisää propionihapon tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Propionihappo on tärkeä energianlähde ja erityisesti verensokerin lähtöaine. Verensokeria tarvitaan maidontuotantoon laktoosin esiaineeksi.

Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 l/lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Progut on myös tutkimuksissa laskenut lehmien maidon solupitoisuutta, tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)

Progut sitoo haitallisia mikrobeja, esim. E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017 ja Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää ruoansulatushäiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.

PROGRES EHEYTTÄÄ SUOLISTON LIMAKALVOA JA LISÄÄ PROPIONIHAPON TUOTANTOA

Huippu-Houkutus sisältää myös Progres®-rehuaineitta. Progres on kotimainen patentoitu mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan limakalvojen eheyttä (Aguirre ym. 2019). Limakalvot ovat suoliston imeytymispintoja, joiden eheys on tärkeää vastustuskyvyn, ravinnon imeytymisen, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta.

Progres on tutkimuksissa nostanut pötsimikrobien propionihapon tuotantoa (Kettunen ym. 2019). Propionihappo on tärkein verensokerin lähtöaine. Ruokintakokeessa Progres yhdessä Progutin kanssa onkin vähentänyt herutuskaudella vanhempien lehmien laihtumista ja energiavajetta sekä nostanut erityisesti ensikoiden maitotuotosta (Frantzi ym. 2018).

Ominaisuudet
TuoteHuippu-Houkutus irto
Konseptit Progut, Progres, Vahvat pitoisuudet, Hidas tärkkelys
Koostumus rae
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) 13,5
Raakavalkuainen (% ka) 20,8
Sisältää mm. maissi, kova rasva, sooda, propyleeniglykoli, Progres®, Progut®
Käyttöohje

Käytetään lypsyrobotilla houkutusväkirehuna tuotoksen mukaan 2-8 kg/lehmä/pv. Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.


Tutkimusviitteet:

Aguirre ym. 2019. In‑feed resin acids reduce matrix metalloproteinase activity in the ileal mucosa of healthy broilers without inducing major effects on the gut microbiota. Vet. Res. (2019) 50:15.

Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789

Frantzi M., Vuorenmaa J., Hissa P., Gerard C. (2018) Metsä- ja panimoteollisuuden sivuvirrasta kehitettyjen rehuvalmisteiden vaikutus lypsylehmien maitotuotokseen ja kuntoluokkaan lypsykauden alussa. Posteri MT-päivät 2018.

Kettunen, H., Frantzi, M., Vuorenmaa, J., Breves, G. and Eger, M. (2019) Resin acid composition (Progres) increases propionate and butyrate production in a Rumen Simulation Technique (RUSITEC) model. At: XIIIth International Symposium on Ruminant Physiology (ISRP 2019), Leipzig, Germany, 3-6 September 2019. (Poster)

Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.

Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.

NorFor 2011. NorFor- The Nordic feed evaluation system. EAAP publ. No 130, ed. H. Volden.

Julkaisemattomat tutkimusraportit:

  • Justus-Liebig University Giessen, 2004
  • University of Barcelona, 2017
  • Alimetrics, 2018
Tutustu Progres® ja Progut® -innovaatioiden tutkittuihin hyötyihin