
Lypsy-Houkutus irto
Tuotekoodi: 2174Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
Lypsy-Houkutus on houkutusrehu robottilypsytiloille. Houkutus-robottirehusarjan tuotteet eivät sisällä kivennäisaineita. Lypsy-Houkutus on edullinen houkutusrehu täydentämään optimaalista PMR-seosta.
HOUKUTUS-REHUT SOPIVAT HOUKUTUSREHUKSI LYPSYROBOTILLE
- Houkutus -robottirehusarja on suunniteltu robottilypsytiloille, joilla on käytössä osittainen seosruokinta. Osittaisella seosruokinnalla tarkoitetaan PMR-seosta.
- Kaikkien Houkutus -rehujen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat huolella valitut raaka-aineet, automaattiruokintaan soveltuva raelaatu.
- Tuotteet eivät sisällä kivennäisiä, hivenaineita eikä vitamiineja.
LYPSY-HOUKUTUS ON EDULLINEN ROBOTTIREHU TURVAAMAAN MAIDONTUOTANTOA
- Lypsy-Houkutus on edullinen houkutusrehu robottilypsytiloille, joilla on normaali tai sulava säilörehu, ja PMR-seoksen energia- ja valkuaispitoisuus ovat tavoitteiden mukaisia.
- Lypsy-Houkutus tukee maidontuotantoa :
- Tuote sisältää mm. maissia ja Krossi-käsiteltyä viljaa, jotka vapauttavat energiaa tasaisesti ruokintakertojen välillä happamoittamatta pötsiä (NorFor2011).
- Energianlähteinä lisäksi suojattua rasvaa ja propyleeniglykolia.
- Laadukasta rypsivalkuaista
- Sisältää aromiainetta
PROGUT NOSTAA MAITOMÄÄRÄÄ JA LISÄÄ PÖTSIMIKROBIEN AKTIIVISUUTTA
Lypsy-Houkutus sisältää patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettua Progut® -hiivavalmistetta, jonka on tutkimuksissa todettu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä. Progut myös lisää propionihapon tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Propionihappo on tärkeä energianlähde ja erityisesti verensokerin lähtöaine. Verensokeria tarvitaan maidontuotantoon laktoosin esiaineeksi.
Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 l/lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Progut on myös tutkimuksissa laskenut lehmien maidon solupitoisuutta tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)
Progut sitoo haitallisia mikrobeja, esim. E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017 ja Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää ruoansulatushäiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.
KROSSI-VILJA - TURVALLISTA TÄRKKELYSENERGIAA
Tuotteen sisältämästä viljasta osa on valssijauhettua Krossi-viljaa. Hankkija on ainoa suomalainen rehunvalmistaja, jolla on käytössään valssijauhatus rehutehtaillaan. Krossi-viljan sulavuus on hyvä, sillä rehutehtaiden valssit ovat järeitä ja erittäin tehokkaita. Kokonaisia tai sulamattomia jyviä ei jää, vaan Krossi-vilja hyödynnetään täysimääräisesti eläinten ruoansulatuksessa.
Krossi-vilja on pötsiystävällisempää kuin jauhettu vilja. Krossi-viljojen partikkelikoko on suurempi, joten viljapartikkelit hajoavat pötsissä hitaammin kuin vasaramyllyllä jauhetut viljat eivätkä happamoita pötsiä yhtä voimakkaasti. Krossi-viljan avulla pötsiin saadaan tasaisemmin vapautuvaa tärkkelysenergiaa pötsimikrobien käyttöön.
Tuote | Lypsy-Houkutus irto |
---|---|
Konseptit | Hidas tärkkelys |
Koostumus | rae |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 13,1 |
Raakavalkuainen (% ka) | 20,5 |
Sisältää | mm. maissi, Krossi-vilja, propyleeniglykoli, Progut®, aromi |
Käytetään lypsyrobotilla houkutusväkirehuna tuotoksen mukaan 2-8 kg/lehmä/pv. Seosruokinnassa lypsykivennäisen riittävään määrään on tärkeä kiinnittää huomiota. Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Tutkimusviitteet:
Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789
Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.
NorFor 2011. NorFor - The Nordic feed evaluation system. EAAP publ. No 130, ed. H. Volden.
Julkaisemattomat tutkimusraportit:
- Justus-Liebig University Giessen, 2004
- University of Barcelona, 2017
- Alimetrics, 2018