Lypsykivennäinen Se-E+ 1000kg
Tuotekoodi: VIB7943636Tuotekuvaus
SELEENIÄ JA E-VITAMIINIA
- 3 500 mg/kg E-vitamiinia ja 40 mg seleeniä, josta 15 mg/kg orgaanista hyvin imeytyvää seleeniä
- Orgaanisista hivenaineista puhuttaessa tarkoitetaan kelaattimuotoisia hivenaineyhdisteitä, jossa hivenaine on sitoutunut aminohappoon. Orgaaninen seleeni, eli seleenimetioniini, on sitoutuneena metioniiniaminohappoon. Metioniiniaminohappo kulkeutuu ohutsuoleen ja imeytyy tehokkaasti aminohappojen tavoin.
- E-vitamiini toimii elimistössä antioksidanttina yhdessä seleenin kanssa. Antioksidantti ovat oleellisena osana elimistön omaa puolustusjärjestelmää.
- Seleenin puute voi heikentää immuunijärjestelmän toimintaa ja aiheuttaa lihasrappeumaa.
- Suomen maaperässä kasveille käyttökelpoisen liukoisen seleenin määrä on pieni, joten ilman seleenilannoitteita viljeltyjen karkearehujen seleenipitoisuus jää matalaksi. Erityisesti näin viljeltyjä säilörehuja tai kokoviljasäilörehuja ruokittaessa on varmistettava riittävää lisäseleenin annostelu, jotta nautojen seleeninsaanti pysyy optimaalisena.
TUKEE TIINEYTTÄ JA MAIDONTUOTANTOA
- Sisältää pötsisuojattuja hivenaineita
- Tehokkaat pötsisuojatut hivenaineet, hydroksihivenaineet, ovat epäorgaanisiksi luokiteltavia hivenaineita. Pötsisuojattujen hivenaineille ominaisen sidos- ja kiderakenteen ansiosta ne kuitenkin käyttäytyvät märehtijöiden elimistössä hieman orgaanisten hivenaineiden tavoin ohittaen pötsin ja vapautuen eläimen käyttöön vasta ohutsuolessa (Genther and Hansen, 2015).
- Yasui et al. (2014) tutkimuksessa havaittiin, että hydroksihivenaineiden käyttö lypsylehmien ruokinnassa paransi merkittävästi niiden immuunivastetta ja vähensi tulehdusmerkkiaineiden määrää perinteisiin epäorgaanisiin hivenaineisiin verrattuna. Faulkner ja Wiess (2017) todensivat, että pötsisuojatut hivenaineet paransivat NDF-kuidun sulatusta verrattuna perinteisiin epäorgaanisiin hivenaineisiin. On myös havaittu, että pötsisuojatut hivenaineet lisäävät lehmien kokonaiskuiva-aineensyöntiä verrattuna perinteisiin epäorgaanisiin (sulfaattimuotoisiin) hivenaineisiin (Miller ym. 2020).
- Tuotteen sisältämät kivennäiset, vitamiinit ja hivenaineet riittävät täydentämään lypsävien ravitsemukselliset tarpeet, joten erillistä vitamiini- tai hivenainelisää ei tarvitse käyttää ohjeiden mukaisilla käyttötasoilla.
SOPII SEOSRUOKINTAAN
- Hankkijan jauheisissa kivennäisissä käytettävien raaka-aineiden partikkelikoko on pieni. Tämän ansiosta lajittuminen on vähäistä ja seosruokinnassa kivennäiset sekoittuvat tasaisesti rehumassan joukkoon.
- Kivennäistä voidaan myös tarjota vapaasti erillisestä ruokinta-astiasta
- Seosrehuvaunujen ja kiinteiden apesekoittimien annosteluruuveihin ja käyttötilanteisiin, jossa jauheisten täyskivennäisten mahdollinen pölyävyys aiheuttaa haittaa, suosittelemme Hertta-kivennäisiä
Voidaan käyttää luonnonmukaisessa tuotannossa asetuksen (EU) n:o 2018/848 ja 2021/1165 mukaisesti.
paino: 1000,00 kg
Valmistusmaa: LATVIA
Tuote | Lypsykivennäinen Se-E+ 1000kg |
---|---|
Olomuoto | Jauhe |
Lavakoko | 1000 kg |
Eläinryhmät | lypsylehmät |
Konseptit | Se-E+ |
Suunniteltu edistämään | vastustuskyvyn tuki, utareterveys |
Kalsium (g/kg) | 209 |
Fosfori (g/kg) | 0 |
Magnesium (g/kg) | 80 |
Natrium (g/kg) | 100 |
Seleeni 3bE8, natriumseleniitti (epäorgaaninen) (mg/kg) | 20 |
Seleeni 3b8.11, selenometioniini (orgaaninen) (mg/kg) | 15 |
A-vitamiini (ky/kg) | 250 000 |
D3-vitamiini (ky/kg) | 90 000 |
E-vitamiini 3a700 (all-rac-alfatokoferyyliasetaatti) (mg/kg) | 3 5000 |
Jodi (I) (mg/kg) | 160 |
Koboltti (Co) (mg/kg) | 18 |
Kupari (Cu, kuparisulfaatti) (mg/kg) | 600 |
Mangaani (Mn) (mg/kg) | 2 800 |
Sinkki (Zn) (mg/kg) | 4 000 |
Alkuperämaa | Latvia |
Maitotuotos, kg/pv | Lypsykivennäinen SE-E+, g/päivä |
---|---|
Yli 45 | 270-350 |
35-45 | 250 |
25-35 | 230 |
Alle 25 | 200 |
Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Tutkimusviitteet:
Genther, O. N., & Hansen, S. L. (2015). The effect of trace mineral source and concentration on ruminal digestion and mineral solubility. Journal of Dairy Science, 98(1), 566-573.
Yasui, T., Ryan, C. M., Gilbert, R. O., Perryman, K. R., & Overton, T. R. (2014). Effects of hydroxy trace minerals on oxidative metabolism, cytological endometritis, and performance of transition dairy cows. Journal of Dairy Science, 97(6), 3728-3738.
Faulkner, M. J., & Weiss, W. P. (2017). Effect of source of trace minerals in either forage- or by-product-based diets fed to dairy cows: 1. Production and macronutrient digestibility. Journal of Dairy Science, 100(7), 5358-5367.
Miller, M. D., Lanier, J. S., Kvidera, S. K., Dann, H. M., Ballard, C. S., & Grant, R. J. (2020). Evaluation of source of corn silage and trace minerals on lactational performance and total-tract nutrient digestibility in Holstein cows. Journal of Dairy Science, 103(4), 3147-3160