
Maito-Krossi I irto
Tuotekoodi: 2189Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
Maito-Krossi I on valkuais- ja kuitupitoinen täydennysrehu lypsylehmille. Maito-Krossi I soveltuu erityisesti sulavien, niukkakuituisten sekä heikosti valkuaista sisältävien säilörehujen täydentämiseen. Tuotetta voidaan käyttää myös korkeasokeristen säilörehujen kanssa.
MAITO-KROSSI -REHUSARJA HAASTAVILLE SÄILÖREHUILLE
Maito-Krossi -sarjan tuotteet on suunniteltu täydentämään säilörehuja, joiden valkuais- tai kuitupitoisuus on matala tai sokeripitoisuus korkea. Tuotteiden valkuaispitoisuudet on Hankkijan täydennysrehuvalikoiman korkeimpia.
- Maito-Krossi -sarjan rehut sisältävät runsaasti sulavia pötsin normaalia toimintaa tukevia kuituja sekä pötsin pH:ta normalisoivaa soodaa. Soodan eli natriumbikarbonaatin vaikutus perustuu sen kykyyn vastustaa happamuuden muutosta. Sooda nostaa pötsin pH:n takaisin normaalille tasolle turvallisesti ja nopeasti (Le Ruyet ja Tucker 1992).
- Tuotteet sisältävät runsaasti valkuaista, josta osa on ruokinnan PVT-tasoa tehokkaasti nostavaa ureaa.
- Maito-Krossi -rehut sisältävät mm. maissia ja Krossi-käsiteltyä viljaa, jotka vapauttavat energiaa tasaisesti ruokintakertojen välillä happamoittamatta pötsiä (NorFor2011).
- Energianlähteinä lisäksi suojattua rasvaa ja propyleeniglykolia.
- Täydennysrehuna Maito-Krossit sisältävät myös kaikki lypsylehmän tarvitsemat kivennäisaineet, hivenet ja vitamiinit.
ORGAANISIA HIVENAINEITA JA BIOTIINIA
- Maito-Krossi I sisältää orgaanisia hyvin imeytyviä hivenaineita (seleeniä, kuparia, mangaania ja sinkkiä). Hivenaineita tarvitaan normaaliin hormonitoiminnan ylläpitämiseen.
- Orgaanisista hivenaineista puhuttaessa tarkoitetaan kelaattimuotoisia hivenaineyhdisteitä, jossa hivenaine on sitoutunut aminohappoon. Maito-Krossi I:ssä käytettävät orgaaniset hivenaineet, sinkki, kupari ja mangaani, ovat sitoutuneet glysiiniaminohappoon. Orgaaninen seleeni, eli seleenimetioniini, on sitoutuneena metioniiniaminohappoon. Nämä hivenaineet kulkeutuvat ohutsuoleen ja imeytyvät tehokkaasti aminohappojen tavoin.
- Tuote sisältää myös biotiinia. Biotiini kuuluu B-vitamiinien ryhmään ja sillä on tunnettuja positiivisia vaikutuksia sorkkaterveyteen. Biotiinilla on tutkimuksissa havaittu myös positiivisia vaikutuksia maitomäärään ja maidon valkuaispitoisuuteen (Zimmerly & Weiss, 2001).
MAITO-KROSSI I SULAVILLE SÄILÖREHUILLE
- Maito-Krossi I:n sulavat kuidut tasapainottavat pötsin toimintaa sulavia matalakuituituisia tai korkeasokerisia säilörehuja syötettäessä.
- Niukan säilörehun korvaaminen korkeammalla väkirehutasolla onnistuu Maito-Krossi I:n avulla turvallisesti
KROSSI-VILJA - TURVALLISTA TÄRKKELYSENERGIAA
Tuotteen sisältämästä viljasta osa on valssijauhettua Krossi-viljaa. Hankkija on ainoa suomalainen rehunvalmistaja, jolla on käytössään valssijauhatus rehutehtaillaan. Krossi-viljan sulavuus on hyvä, sillä rehutehtaiden valssit ovat järeitä ja erittäin tehokkaita. Kokonaisia tai sulamattomia jyviä ei jää, vaan Krossi-vilja hyödynnetään täysimääräisesti eläinten ruoansulatuksessa.
Krossi-vilja on pötsiystävällisempää kuin jauhettu vilja. Krossi-viljojen partikkelikoko on suurempi, joten viljapartikkelit hajoavat pötsissä hitaammin kuin vasaramyllyllä jauhetut viljat eivätkä happamoita pötsiä yhtä voimakkaasti. Krossi-viljan avulla pötsiin saadaan tasaisemmin vapautuvaa tärkkelysenergiaa pötsimikrobien käyttöön.
Tuote | Maito-Krossi I irto |
---|---|
Konseptit | PötsiPro, Orgaaniset hivenaineet |
Koostumus | rae |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 12,6 |
Raakavalkuainen (% ka) | 22,9 |
Sisältää | mm. maissi, Krossi-vilja, propyleeniglykoli, sooda, urea, biotiini |
Oheisessa taulukossa esimerkki erillisruokinnan käyttösuosituksista
kg/pv | kg/pv | kg/pv | kg/pv | |
---|---|---|---|---|
Maitotuotos | 20 | 30 | 40 | 50 |
Maito-Krossi I | 6 | 10 | 14 | 17 |
Säilörehua vapaasti |
Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Tutkimusviitteet:
Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.
NorFor 2011. NorFor - The Nordic feed evaluation system. EAAP publ. No 130, ed. H. Volden.
Zimmerly, C. A., & Weiss, W. P. (2001). Effects of supplemental dietary biotin on performance of Holstein cows during early lactation. Journal of Dairy Science, 84(2), 498-506.