Ole tarkkana vasikkaseoksen kanssa!

Vasikoiden oma seos on kasvattanut suosiotaan isojen tilojen ruokinnassa. Se on helppo ruokintamuoto, jolla vasikat yleensä kasvavat tehokkaasti. On kuitenkin hyvä muistaa, että seosta syövät vasikat eivät voi valikoida ravintoaan. Seoksen on oltava puhdasta, hyvälaatuista, maittavaa ja ruokinnalliset tarpeet täyttävää.

Primo TMR on erityisesti vasikkaseoksia varten suunniteltu, maittava ja mureinen täysrehu. Primo TMR-täysrehusta ja hyvälaatuisesta silputusta oljesta valmistettu seos on turvallista ja tasalaatuista. Seos säilyy pitkään, ja sitä voidaan tarjota vapaasti. Seos tukee märehtijäksi kehittymistä ja hyvää syöntiä.

Primo TMR -vasikkaseoksesta kasvava vasikka saa runsaasti energiaa ja valkuaista sekä kaikki tarvitsemansa ravintoaineet.

Vasikkaseos – ohjeet ruokintaan

Primo TMR sekoitetaan hienoksi silputun kuivan oljen kanssa. Mukana voi olla myös hieman melassia. Normaali annostusohje on suursäkillinen (700 kg) Primo TMR -vasikkarehua, noin 100 kg kuivaa olkea ja 50-150 kg melassia. Seos säilyy hyvin kuivassa ja suojaisessa varastossa.

Vasikkaseosta tarjotaan aluksi juoton ohella ja jatketaan vieroituksen jälkeen noin 3-4 kk ikään asti. Seoksella vasikat kasvavat tehokkaasti ja hyödyntävät hyvän kasvupotentiaalinsa. Siirto laimeammalle kasvatusseokselle tehdään vähitellen.

Minkälainen rehu sopii vasikkaseokseen?

Primo TMR on maittava, vasikkaseoksia varten suunniteltu täysrehu. Se on olomuodoltaan mure, joka sekoittuu tasaisesti olkisilpun kanssa. Rehun jokainen mure sisältää kaikkia ravintoaineita. Näin jokainen vasikka saa tarvitsemansa eväät.

Primo TMR:llä toteutetussa vasikkaseoksessa on korkea energiapitoisuus ja runsaasti valkuaista tehokkaaseen kasvuun. Primo TMR -seoksella kasvatetaan vasikalle terve ja toimiva pötsi. Primo TMR:n sulavat kuidut ja maltillinen tärkkelyspitoisuus tukevat märehtijäksi kehittymistä ja hyvää syöntiä. Primo TMR sisältää kaikki kasvavan naudan tarvitsemat kivennäis- ja hivenaineet sekä vitamiinit.

Vasikoiden rehuissa puhtaus ja hyvä laatu ovat tärkeitä. Vasikat ovat erittäin herkkiä haitallisille aineille, kuten viljojen hometoksiineille. Niiden pötsi ei vielä kykene lievittämään toksiinien haittoja. Primo TMR sisältää vain korkealaatuisia ja turvallisia raaka-aineita. Myös tuotteen sisältämä vilja on tutkittua ja laatuvaatimukset täyttävää. Primo TMR on tehokas ja turvallinen valinta vasikoiden ruokintaan.

Tuotteen sisältämät Progut® ja Progres® tukevat vasikan luontaista vastustuskykyä, suolistoterveyttä ja kasvua. Molemmat ovat Hankkijan kehittämiä ja patentoimia tehoaineita.

Miksi Primo TMR:ssä on Progutia ja Progresia?

Progres on kotimainen mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan eläinten suolistoterveyttä ja parantavan ravintoaineiden imeytymistä, kasvua ja rehuhyötysuhdetta.

Progut on erittäin tehokas patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettu hiivavalmiste. Tutkimuksissa Progut on nopeuttanut märehtijäksi kehittymistä, lisännyt vasikoiden kuivarehun syöntiä ja nopeuttanut kasvua. Progut lisää tutkitusti vasikan puolustusjärjestelmän toimintavalmiutta ja sitoo itseensä suoliston haitallisia bakteereita, kuten E. colia. Koeputkioloissa tehdyssä kokeessa erittäin pieni määrä Progresia on estänyt tehokkaasti Clostridium perfringens -patogeenin kasvua. Tämän kaikki viisi toksiinityyppiä voivat toimia taudinaiheuttajina naudan ruoansulatuskanavassa.