Primo Hieho irto

Tuotekoodi: 2011

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

Tuotekuvaus

Primo Hieho on täysrehu, joka sopii ainoaksi väkirehuksi 3-24 kuukauden ikäisille hiehoille.

KASVUA ILMAN TURHAA RASVOITTUMISTA

  • Primo Hieho sisältää raakavalkuaista 23,1 % kuiva-aineesta, joka on Hankkijan Primo-kasvatusrehuvalikoiman korkein valkuaispitoisuus.
  • Primo Hieho sisältää uudishiehoille riittävästi valkuaista suhteessa energiaan, jolloin hiehot eivät liho vaan kasvavat tavoitteiden mukaisesti. Riittävän kookas hieho voidaan tiineyttää oikeaan aikaan, jotta se poikii ja aloittaa maidontuotannon kaksivuotiaana.
  • Maltillinen tärkkelyspitoisuus
  • Tuote sisältää hiehojen tarvitseman kivennäis-, hivenaine- ja vitamiinitäydennyksen.

PROGUT LISÄÄ PÖTSIMIKROBIEN LUKUMÄÄRÄÄ JA SITOO HAITALLISIA MIKROBEJA

Primo Hieho sisältää patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettua Progut® hiivavalmistetta. Rehun mukana annettu Progut® lisää tutkitusti vasikan puolustusjärjestelmän toimintavalmiutta (Kim ym. 2011). Progutin on havaittu myös lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja niiden aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä.

Progut sitoo haitallisia mikrobeja, kuten E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017 ja Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää häiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.

BIOTIINIA JA ORGAANISIA HIVENAINEITA

  • Sisältää orgaanisia hyvin imeytyviä hivenaineita (seleeniä, kuparia, mangaania ja sinkkiä). Erityisesti kuparia ja sinkkiä tarvitaan sorkan sarveisen kehitykseen. Hivenaineita tarvitaan myös normaaliin hormonitoiminnan ylläpitämiseen.
    • Orgaanisista hivenaineista puhuttaessa tarkoitetaan kelaattimuotoisia hivenaineyhdisteitä, jossa hivenaine on sitoutunut aminohappoon. Nämä hivenaineet kulkeutuvat ohutsuoleen ja imeytyvät tehokkaasti aminohappojen tavoin.
  • Sisältää myös biotiinia. Biotiini kuuluu B-vitamiinien ryhmään ja sillä on tunnettuja positiivisia vaikutuksia sorkkaterveyteen. B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, joten niitä tulee saada ravinnosta säännöllisesti ja jatkuvasti.
    • Hiehojen sorkkarakenne on huomattavasti herkempi vaurioille kuin lehmien, sillä hiehojen sorkkien rasvapatja on vielä hyvin ohut. Tästä syystä johtuen hiehojen siirtämistä kovalle alustalle tulee välttää lähellä poikimista.

HELPPOA JA TOIMIVAA RUOKINTAA

Primo-vasikkarehut ovat teknisesti toimivia ja laadukkaita. Ne on valmistettu tutkituista raaka-aineista tarkalla laadunvalvonnalla ja lämpökäsitelty hygieenisiksi. Tuotteet säilyvät hyvin ja ovat tasalaatuisia: jokainen vasikka saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ja vitamiinit.

Rehuja on helppo annostella, ja ne sopivat kaikenlaisiin automaattiruokkijoihin. Primo-vasikkarehujen pienet rakeet ja mureet sopivat hyvin vasikoiden suuhun.

Ominaisuudet
TuotePrimo Hieho irto
Konseptit Orgaaniset hivenaineet
Koostumus lyhytrae
Käyttötarkoitus Nuorille hiehoille ainoaksi väkirehuksi 3-24 kuukauden iässä
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) 12,4
Raakavalkuainen (% ka) 23,1
Sisältää mm. Progut®, sooda, biotiini
Käyttöohje

Käytetään 3-24 kk:den ikäisille nuorille naudoille ja hiehoille. Oheisessa taulukossa esimerkki käyttösuosituksista

kg/pvkg/pvkg/pvkg/pvkg/pv
Hiehon ikä kk 2-3 3-4 4-5 5-6 yli 6
Primo Hieho 3 2,5 2 2 0,5-2
Säilörehua vapaasti

Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.


Tutkimusviitteet:

Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.

Kim M.H. ym. 2011. Effects of hydrolyzed yeast supplementation in calf starter on immune responses to vaccine challenge in neonatal calves. Animal, 5:6, pp 953–960.

Julkaisemattomat tutkimusraportit:

  • Justus-Liebig University Giessen, 2004
  • University of Barcelona, 2017
  • Alimetrics, 2018