
Primo Powermix
Tuotekoodi: DEN4716Tuotekuvaus
Primo Powermix on heravalkuaispohjainen juomarehu vasikoille. Primo Powermix on teknisesti erittäin korkealaatuinen ja miedosti esihapotettu juomarehu. Se sopii erityisesti automaattijuottoon, vapaajuottoon ja hapanjuottoon.
EDULLINEN, MUTTA LAADUKAS JUOMAREHU VASIKKAKASVATTAMOIDEN TARPEISIIN
- Sopiva energia- ja valkuaissuhde sekä hellävarainen raaka-aineiden prosessointi tukevat vasikoiden hyvää kasvua juottokaudella.
- Vasikoiden kylmäkasvattamoihin talvikaudelle suosittelemme rasvaisempaa Primo Acidia
- Primo Powermixin sisältämien maitohappobakteerien avulla suoliston pH:ta voidaan laskea hyödyllisille suolistomikrobeille optimaaliselle tasolle. Kun elinolosuhteet ovat optimaaliset hyödyllisille mikrobeille, ne pystyvät kasvamaan ja lisääntymään sekä valtaamaan elintilaa haitallisilta mikrobeilta.
HERA- JA KASVIVALKUAISTA
- Heravalkuainen on maidon toiseksi yleisin proteiini ja sen sulavuus on erinomainen.
- Herapohjaisena juomarehuna Primo Powermix tukee kuivarehun syöntiä ja märehtijäksi kehittymistä.
- Heravalkuainen ei juoksetu juoksutusmahassa, toisin kuin kaseiini, joten vasikan juoksutusmaha tyhjenee juoton jälkeen nopeammin kuin maitopohjaisilla juomarehuilla. Tämän seurauksena vasikka alkaa kiinnostua maistelemaan kuivarehuja ja kuivarehujen sulatus pötsissä alkaa kehittyä.
- Primo-juomarehuissa käytetään hyvin sulavia kasvivalkuaisen lähteitä; hydrolysoitua vehnäproteiinia ja ekstrudoitua hernejauhoa. Kasvivalkuaiset sulavat vasikan elimistössä hitaammin kuin heravalkuainen, jolloin vasikka pysyy kylläisenä pidempään kuin pelkästään heravalkuaista sisältävällä juomarehulla.
- Primo Powermix sisältää Hankkijan herapohjaisista juomarehuista eniten kasvivalkuaista.
PROGRES EHEYTTÄÄ SUOLISTON LIMAKALVOA
Primo Powermix sisältää Progres®-rehuainetta. Progres on kotimainen, patentoitu mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan suoliston limakalvojen eheyttä (Aguirre ym. 2019). Limakalvot ovat suoliston imeytymispintoja, joiden eheys on tärkeää vastustuskyvyn, ravinnon imeytymisen, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta.
Progresin vaikutusta vasikoiden terveyteen sekä kasvuun selvitettiin laajamittaisesti Hollannissa vasikanlihan tuotannossa tehdyillä kasvatuskokeilla 182 kasvatuspäivän ajan. Progresia verrattiin käytössä olevaan kasviuutteeseen. Rehuaineet olivat osana vasikoiden juomarehua. Progresia saaneet vasikat kasvoivat nopeammin ja paremmalla rehuhyötysuhteella. (Hollanti 2015)
PROGUT SITOO HAITALLISIA MIKROBEJA JA TUKEE KEHITYSTÄ MÄREHTIJÄKSI
Primo Powermix sisältää myös patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettua Progut® -hiivavalmistetta. Progut on tutkimuksissa lisännyt pötsimikrobien lukumäärää ja aktivisuutta (Kettunen ym. 2016). Pötsimikrobiston kehittyminen nopeuttaa vasikan kehittymistä märehtijäksi sekä lisää vasikoiden kuivarehun syöntiä.
Progut sitoo haitallisia mikrobeja, kuten E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017, Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää häiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.
Rehun mukana annettu Progut® lisää myös tutkitusti vasikan puolustusjärjestelmän toimintavalmiutta (Kim ym. 2011).Tutkimuksissa Progutin on havaittu myös lisäävän vasikoiden kasvua. Kuuden viikon ajan Progutia saaneet vasikat kasvoivat juottokaudella merkitsevästi paremmin kuin vertailuryhmä ilman Progutia (University of Wales, 2006).
paino: 25,00 kg
Valmistusmaa: ALANKOMAAT
Tuote | Primo Powermix 25 kg |
---|---|
Eläinryhmät | vasikat |
Konseptit | Progres, Progut |
Lavakoko | 750 kg / 30 säkkiä |
Olomuoto | jauhe |
Raakarasva (%) | 17,0 |
Raakavalkuainen (%) | 21,0 |
Suunniteltu edistämään | suolistoterveys, vastustuskyvyn tuki |
Tuttisankojuotto:
Lisää sankoon litra vettä ja sekoita siihen 250 g Primo-juomajauhetta. Täytä sanko vedellä niin, että valmista juomaa tulee 2 litraa. Juoman lämpötilan tulee olla n. 40 asteista. Juota vasikka 2-4 kertaa päivässä.
Juoma-automaattijuotto:
Kalibroi automaatti niin, että se sekoittaa 140 g Primo-juomajauhetta + 1 litran 42 asteista vettä.
Hapanjuotto:
- Laita säiliöön 100 litraa 40-45 asteista vettä.
- Lisää kokoajan sekoittaen 25 kg Primo-juomajauhetta (1 säkki) veteen.
- Lisää loppu vesimäärä viileänä 200 litran tilavuuteen asti ja niin että juoman lämpötila on 17-25 astetta.
- Sekoita tarvittaessa kunnes jauhe on täysin liuennut.
- Laimenna hyväksytty säilörehun happosäilöntäaine (mm. AIV 2 Plus) suhteessa 1 osa happoa ja 9 osaa vettä.
- Lisää 10 prosenttista laimennosta 2 litraa 200 litraan valmista juomaa.
- Juoma säilyy hyvin tasalaatuisena. Noin kerran tunnissa sekoitus riittää.
PRIMO-JUOMAREHUJEN LAATU ON KORKEA
Primo-juomarehuilta vaadimme korkeaa teknistä laatua, joten olemme valinneet valmistajan, jonka laadunvarmistus on ensiluokkaista. Toimivien juomarehujen valmistus vaatii tarkkaa ja hellävaraista prosessointia sekä huolellista raaka-aineanalytiikkaa.
Primo-juomarehuissa käytettävien raaka-aineiden sulavuus ja imeytyvyys ovat parhaita mahdollisia vasikoille. Tuotteiden raaka-aineet käyvät tarkan laatukontrollin ennen valmistusprosessia. Jokainen erä tutkitaan kemialliselta koostumukseltaan ja liukoisuudeltaan ennen raaka-aineiden vastaanottoa tehtaalle.
Primo-juomarehuissa käytetään niin kutsuttua makeaa heraa. Makea hera syntyy kovien juustojen valmistuksen sivutuotteena. Makea hera on vähemmän hapanta ja siinä on matalampi ei-valkuaistyppi (NPN) verrattuna pehmeiden juustojen valmistuksessa erottuvaan happamaan heraan (Macwan ym. 2016).
Primo-juomarehujen valmistuksessa rasva pilkotaan tasaisen pieniin partikkeleihin, jotka päällystetään valkuaisvaipalla. Tämä varmistaa juomarehujen korkean teknisen toimivuuden ja erinomaisen sulavuuden vasikan elimistössä.
Suosittelemme sekoittamaan Primo-juomarehut huolellisesti ilman voimakasta koneellista sekoittamista. Voimakas sekoittaminen lisää riskiä rasvan erottumiselle, mikä heikentää valmiin juoman säilyvyyttä tasalaatuisena.
Lähdeviitteet:
Aguirre, M., Vuorenmaa, J., Valkonen, E., Kettunen, H., Callens, C., Haesebrouck, F., Ducatelle, R., Van Immerseel, F., & Goossens, E. (2019). In-feed resin acids reduce matrix metalloproteinase activity in the ileal mucosa of healthy broilers without inducing major effects on the gut microbiota. Veterinary Research, 50, Article 15.
Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D., & Apajalahti, J. (2016). Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, 4, e1, 1-7.
Kim, M.H., Seo, J.K., Yun, C.H., Kang, S.J., Ko, J.Y., & Ha, J.K. (2011). Effects of hydrolyzed yeast supplementation in calf starter on immune responses to vaccine challenge in neonatal calves. Animal, 5(6), 953-960.
Macwan, S.R., Dabhi, B.K., Parmar, S.C., & Aparnathi, K.D. (2016). Whey and its utilization. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 5(8), 134-155.
Julkaisemattomat tutkimusraportit:
- Investigation into the feeding of Progut farm on the health and performance of calves. University of Wales, 2006
- Veal calf Progres Trial. Denkavit, Hollanti, 2015
- Justus-Liebig University Giessen, 2004
- University of Barcelona, 2017
- Alimetrics, 2018