
Viljaseos rae irto
Tuotekoodi: 2308Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
RUNSAASTI ENERGIAA VILJAN TÄRKKELYKSESTÄ
- Viljaseos vastaa energiavahvuudeltaan painavaa ohraa
- Sopii erittäin hyvin energialisäksi ja viljan korvaajaksi heikosti sulavan säilörehun kanssa
TASAINEN LAATU
- Kuumennuskäsitelty ja pölyämätön tuote on helppo annostella
- Viljaseoksen laatu on vakioitu, tuotantovaikutus pysyy joka päivä samana
TEHOKKAAMPAA RUOKINTAA
- Teollisen expander-kuumennuksen ansiosta viljan ohitusvalkuaisen määrä kasvaa ja siten se on paremmin hyödynnettävissä kasvuun ja tuotokseen (Ljokjel ym. 2003).
KROSSI-VILJA - TURVALLISTA TÄRKKELYSENERGIAA
Tuotteen sisältämästä viljasta osa on valssijauhettua Krossi-viljaa. Hankkija on ainoa suomalainen rehunvalmistaja, jolla on käytössään valssijauhatus rehutehtaillaan. Krossi-viljan sulavuus on hyvä, sillä rehutehtaiden valssit ovat järeitä ja erittäin tehokkaita. Kokonaisia tai sulamattomia jyviä ei jää, vaan Krossi-vilja hyödynnetään täysimääräisesti eläinten ruoansulatuksessa.
Krossi-vilja on pötsiystävällisempää kuin jauhettu vilja. Krossi-viljojen partikkelikoko on suurempi, joten viljapartikkelit hajoavat pötsissä hitaammin kuin vasaramyllyllä jauhetut viljat eivätkä happamoita pötsiä yhtä voimakkaasti. Krossi-viljan avulla pötsiin saadaan tasaisemmin vapautuvaa tärkkelysenergiaa pötsimikrobien käyttöön.
RUOKINTA-AUTOMAATTEIHIN JA SEOKSIIN
- Viljaseos rae sopii ruokinta-automaatteihin, käsin jakoon sekä komponentiksi seosruokintaan
- Rakeinen tuote voidaan säilyttää pystysiilossa ja tasovarastossa
Tuote | Viljaseos rae irto |
---|---|
Käyttötarkoitus | Energiapitoinen viljakomponentti seos- ja erillisruokintaan |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 13,1 |
Olomuoto | rae |
Raakavalkuainen (% ka) | 12,6* *valkuaispitoisuus voi vaihdella käytössä olevien raaka-aineiden mukaan |
Sisältää | mm. ohra, vehnä, kaura, Krossi-vilja |
Viljaseosta käytettäessä ruokintaa täydennettävä säilörehun lisäksi valkuais- ja kivennäisrehuilla.
Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Lähdeviitteet:
Ljokjel, K., Harstad, O.M., Prestlokken, E., Skrede, A. 2003. In situ digestibility of protein in barley grain (Hordeum vulgare) and peas (Pisum sativum L.) in dairy cows: influence of heat treatment and glucose addition. Animal Feed Sci and Tech. 107 (1-4) 87-104.