
Yleisseos irto
Tuotekoodi: 2151Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
LISÄÄ ENERGIAA JA VALKUAISTA
- Yleisseos sisältää runsaasti sulavia kuituja mm. juurikasleikkeestä ja vehnäleseestä. Sulavat kuidut tukevat pötsin normaalia toimintaa myös matalakuituisia ja runsaasti sokeria sisältäviä säilörehuja syötettäessä.
- Sisältää myös rypsiä lisävalkuaisen lähteenä
MONIPUOLISUUTTA RUOKINTAAN
- Yleisseos monipuolistaa yksipuolista ruokintaa
- Laatu on vakioitu, tuotantovaikutus pysyy joka päivä samana
TEHOKAS RUOKINTA
- Teollisen expander-kuumennuksen ansiosta viljan ohitusvalkuaisen määrä kasvaa ja siten se on paremmin hyödynnettävissä kasvuun ja tuotokseen (Ljokjel ym. 2003).
KROSSI-VILJA - TURVALLISTA TÄRKKELYSENERGIAA
Tuotteen sisältämästä viljasta osa on valssijauhettua Krossi-viljaa. Hankkija on ainoa suomalainen rehunvalmistaja, jolla on käytössään valssijauhatus rehutehtaillaan. Krossi-viljan sulavuus on hyvä, sillä rehutehtaiden valssit ovat järeitä ja erittäin tehokkaita. Kokonaisia tai sulamattomia jyviä ei jää, vaan Krossi-vilja hyödynnetään täysimääräisesti eläinten ruoansulatuksessa.
Krossi-vilja on pötsiystävällisempää kuin jauhettu vilja. Krossi-viljojen partikkelikoko on suurempi, joten viljapartikkelit hajoavat pötsissä hitaammin kuin vasaramyllyllä jauhetut viljat eivätkä happamoita pötsiä yhtä voimakkaasti. Krossi-viljan avulla pötsiin saadaan tasaisemmin vapautuvaa tärkkelysenergiaa pötsimikrobien käyttöön.
SOPII SEOSRUOKINTAAN
- Yleisseos mure sopii seosruokinnan komponentiksi
- Mureinen tuote tulee varastoida tasovarastossa, pystysiiloihin suosittelemme rakeisia rehuja
Tuote | Yleisseos irto |
---|---|
Olomuoto | mure |
Sisältää | mm. ohra, vehnälese, rypsirouhe, kaura, Krossi-vilja |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 12,6 |
Raakavalkuainen (% ka) | 18,1 |
Yleisseosta käytettäessä ruokintaa on täydennettävä säilörehun lisäksi kivennäisrehuilla sekä tarvittaessa valkuaislisällä. Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Lähdeviitteet:
Ljokjel, K., Harstad, O.M., Prestlokken, E., Skrede, A. 2003. In situ digestibility of protein in barley grain (Hordeum vulgare) and peas (Pisum sativum L.) in dairy cows: influence of heat treatment and glucose addition. Animal Feed Sci and Tech. 107 (1-4) 87-104.