Progres rehuinnovaatiosta positiivisia tuloksia kokkidiostaattivapaissa broilerin rehuissa Norjassa
Norjan kuluttajamarkkinoilla tapahtui merkittävä muutos 2014, kun perinteisellä tavalla tuotetun broilerinlihan kulutus romahti ja ilman kokkidiostaatteja tuotetun broilerinlihan kysyntä kasvoi voimakkaasti. Alan oli pakko sopeutua. Kun rehutehtaat eivät enää voineet käyttää kokkidiostaatteja, piti etsiä vaihtoehtoisia ratkaisuja. Fiskå Mølle aloitti Progresin ja muiden luonnollisten tuotteiden testaamisen broilerin rehuissa 2015: Koetulosten perusteella lisäsimme Progresin kaikkiin broilerinrehuihimme vuoden 2016 alussa ja olemme käyttäneet sitä siitä lähtien.
Olemme tehneet rehuihimme useita muutoksia sopeuttaen niitä kokkidiostaattivapaaseen tuotantoon. Progresilla on ollut tärkeä vaikutus positiivisiin tuloksiin, joita rehuillamme on saavutettu. Viimeisten 6 kuukauden aikana asiakkaidemme broilereiden keskiteuraspaino on ollut korkeampi ja rehuhyötysuhde parempi kuin kilpailijoiden rehuja käyttävillä tuottajilla (kuvio). Uskomme, että Progres tukee lintujen suoliterveyttä, mikä johtaa parempaan tuotantotehokkuuteen. Tämä johtaa parempaan taloudelliseen tulokseen broileritilalla ja investoinnilla rehuihimme on hyvä takaisinmaksu. Hankkija on ollut meille hyvä yhteistyökumppani jakaen osaamistaan ja teknistä tukeaan. Tämä jatkuva yhteistyösuhde on ollut avaintekijä rehujemme kehittämiseen.