Täydennä syyslannoitusta YaraVitalla

syyslannoitus

Syysmuotoiset viljelykasvit kasvattavat suosiotaan. Syksyn kylvöillä katseet suunnataan jo seuraavaan kasvukauteen ja viljelytoimilla tähdätään vahvana ja terveenä talvilepoon siirtyvään kasvustoon. Syksyisiin toimiin panostamalla luodaan perusta satopotentiaalin tarkalle hyödyntämiselle seuraavalla kasvukaudella.

YaraVita-lehtilannoitteet varmistavat talvehtimista parantamalla kasvuston ravinnetilaa ja juuristoa vahvistamalla. Erityisesti mangaania käytetään yleisesti syysviljojen syyslannoituksessa ja boori puolestaan on öljykasvien syysruiskutuksissakin suosittu hivenravinne. YaraVita- tuoteperheen yksiravinteiset MANTRAC PRO ja YaraVita BORTRAC 150 vastaavat täsmällisesti näihin ravinnetarpeisiin.

Syysviljan tai syysöljykasvin talvehtimiseen valmisteluun sopivat myös moniravinteiset YaraVita Gramitrel B ja YaraVita Brassitrel Pro -lehtilannoitteet. Niiden ravinnekoostumukset ovat kyseisille kasveille räätälöityjä. Kasvin energiavaroja talveksi ja kevään kasvuunlähtöön voi tankata fosforia ja mangaania sisältävällä YaraVita Starphos MnP -lehtilannoitteella.

YaraVita lehtilannoitteiden suositeltava käyttöaika alkaa syysöljykasveilla ja -viljoilla jo 3–4-lehtiasteella. YaraVita tuotteiden erinomaista sekoitettavuutta kannattaa hyödyntää jo syksyn ruiskutusten suunnittelua silmällä pitäen.