Hankkijan UUTUUDET– Maatalouskonemessuilla 2024

Hankkijan osastolla on jälleen esillä maatalousteknologien terävintä kärkeä ja huippu-uutuuksia tutustu etukäteen ja tule paikan päälle katsomaan!

Koneratkaisut

AgXeed-ROBOTTITRAKTORI

Hankkija tuo syksyllä 2024 markkinoille täysin itsenäiset AgXeed-robottitraktorit, jotka mullistavat peltotyöt. Näissä roboteissa yhdistyvät perinteisten traktoreiden tuttu voima ja monipuolisuus – etu- ja takanostolaitteet sekä hydrauliikka mahdollistavat lähes kaikkien tavanomaisten maatalouskoneiden käytön. Peltotöiden suunnittelu, konfigurointi ja analysointi hoituvat kätevästi pilvipalvelussa mobiililaitteella tai tietokoneella. Hankkijan Älykäs maatila -tiimi huolehtii käyttöönotosta ja raportoinnista, ja tarjoamme kattavan huolto- ja varaosapalvelun.

 
AgXeed robottitraktori
AGXEED ROBOTTITRAKTORI

 

AMAZONE CATROS 5003-2

Uusi nostolaitekiinnitteinen Catros -03 -mallisto tarjoaa tehokkaan ja kevyemmän vaihtoehdon lautasmuokkaimiin. Uusittu runko keventää koneen painoa verrattuna edelliseen -02-mallistoon, ja SmartFrame-rungon sekä hydraulisen työsyvyydensäädön ansiosta laitetta on helppo säätää eri olosuhteisiin. Saatavilla on 510 mm+ lautasvaihtoehtoja eri hammastuksilla sekä laaja valikoima jyrävaihtoehtoja. Mallisto kattaa työleveydet 4–7 metriä, joten sopiva ratkaisu löytyy joka tarpeeseen.

 
Amazone Catros 5003-2
AMAZONE CATROS 5003-2

 

AMAZONE DIRECTINJECT

DirectInject on Amazone UX Super -mallistoon saatava innovatiivinen lisävaruste, jonka avulla voit lisätä kemikaaleja tarkasti haluttuihin kohtiin normaalin tankkiseoksen lisäksi. Järjestelmä sisältää 50 litran säiliön, pumppuyksikön, sekoittimen ja ruiskutuslinjaston, ja se on täysin integroitu Amazonen ohjelmistoon, mikä tekee käytöstä ja automaattisesta puhdistuksesta vaivatonta.

 
Amazone DirectInject
AMAZONE DIRECTINJECT

 
 
Antti-x-sarjan-vaunukuivuri
ANTTI X -SARJAN VAUNUKUIVURI

 

CLAAS AXOS 240

AXOS 200 on vankka yleistraktori, joka tarjoaa kaksi mallia, joiden maksimiteho on 92 ja 103 hv, täydentävät tämän traktorisegmentin CLAAS:sta aina ARION 400:aan asti. Suuremman nostokapasiteetin ja ELIOS-sarjaa suuremman hyötykuorman lisäksi AXOS 200 tarjoaa suuret takapyörät, jopa 34 tuumaa. Tämä tekee siitä tukevan, suorituskykyisen mutta kompaktin moniosaajan, joka toimii hyvin myös haastavassa maastossa pelto- ja vihanneskasveissa tai metsätaloudessa. Sen korkeus on 2,62 m, ja se voi kulkea myös matalien sisäänkäyntien läpi ja on hämmästyttävän ketterä 3,79 m: n vähimmäiskääntösäteen ansiosta.

 
CLAAS-AXOS-240.
CLAAS AXOS 240

 

CLAAS ELIOS 220

ELIOS 200 -sarja sisältää neljä mallia, joiden maksimiteho on 75-103 hv. Vaikka alkaen-malli ELIOS 210:ssä on tuttu optiikka ja se on saatavana taso- tai ohjaamoversiona, jonka kokonaiskorkeus on 1,89 m (2,40 m ohjaamon kanssa), ELIOS 220, 230 ja 240 on uudistettu ja ne ovat saatavilla vain ohjaamolla. Nelivaihteinen vaihteisto voidaan tilata joko puhtaasti mekaanisena versiona tai TWINSHIFT-voimansiirrolla ja REVERSHIFT-suunnanvaihdolla. Takanostolaitteen nostokapasiteetti on 3,2 t ja ajoneuvon kokonaispaino 5,1 t – taka-akselin ollessa 30 tuuman pyörillä. Tämä ominaisuuksien yhdistelmä tekee ELIOS 200:sta ihanteellinen yksinkertaisiin tehtäviin pihalla ja hallissa – toistuviin logistiikkatöihin etukuormaimella tai ilman sitä sekä kevyisiin tai kohtalaisen raskaisiin vetotöihin.

 
CLAAS-ELIOS-220
CLAAS ELIOS 220

 

CLAAS EVION 410

CLAAS EVION 400 -sarja on kokonaan uusi mallisto CLAAS-puimurien malliston pienempään päähän. Mallisto koostuu kolmesta peruskoneesta, mitkä voidaan varustella tarpeen mukaan. Valintaa on helpotettu kokoamalla varusteita varustepaketteihin.
EVION-mallistossa on 1,42m leveä puintikoneisto, 600mm puintikela. Erottelusta vastaa 5 kohlinta ja seulastolla rumpupuhallin ja suuri pudotuskynnys. Koneen säätö tehdään ohjaamosta sähköisesti CEMIS 700 -terminaalin kautta. Koneessa on useita isommista malleista tuttuja ominaisuuksia, kuten hydraulinen varstasillansäätö ylikuormitussuojalla. Täysin uusi mallisto vastaa modernien asiakkaiden vaatimuksia tehokkaalla, helppokäyttöisellä ja -säätöisellä koneella.

 
CLAAS-EVION-410
CLAAS EVION 410

 

CLAAS LEXION 8600 TT

CLAAS LEXION 8600 TT on koko malliston neljänneksi suurin puimuri. Siinä on APS SYNFLOW HYBRID -puintikoneisto APS-esikiihdytinkelalla, 755mm puintikelalla ja kahdella ROTO-PLUS -erottelurummulla. Tehokas JET-STREAM -seulasto huolehtii puhtaasta puintituloksesta ja POWERSPREADER-levitin silppurissa tasaisesta oljen levitystuloksesta.
Uudessa mallissa on 605 hevosvoiman MAN-moottori. Uusittu ohjaamo ja sähköt mahdollistavat täyden CEMOS puinti-, erottelu-, seulasto- ja silppuriautomatiikan. Lisäksi saatavilla on uusi CEMOS AUTO HEADER -säätöautomatiikka VARIO-leikkuupöytiin yhdessä FIELD SCANNER -automaattiohjauksen kanssa.

 
CLAAS-LEXION-8600-TT
CLAAS LEXION 8600 TT

 

CLAAS DISCO 9300 DS

CLAAS on kehittänyt uuden DIRECT SWATHER -niittokoneen hyödyntäen JAGUAR-silppurin ruuvikuljetinteknologiaa nurmenkorjuuseen. DISCO 9300 DIRECT SWATHER tarjoaa 18 metrin työleveyden ja keskitetyn 12 metrin karhotuksen ilman pöyhintää. Kone toimii tehokkaasti myös 180 hv
traktoreilla ja soveltuu kaikille kasveille ja olosuhteille. CLAASin kartiomainen ruuvikuljetin ja syöttöpussit takaavat tasaisen sadon virtauksen pienellä tehontarpeella. Hydraulisesti säädettävät ruuvikuljettimet ja automaattinen kaltevuudensäätö varmistavat tehokkaan niiton. ISOBUS-järjestelmä mahdollistaa koneen helpon ohjauksen suoraan traktorista.

 
CLAAS-DISCO-9300-DS
CLAAS DISCO 9300 DS

CLAAS ROLLANT 630 RC UNIWRAP

CLAASin ROLLANT on yksinkertaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta ollut yksi markkinoiden suosituimmista kiinteäkammioisista pyöröpaalaimista vuosikymmenien ajan. ROLLANT UNIWRAP paalainkäärinyhdistelmänä se tunnetaan myös kiinteistä, mittavakaista paaleista ja lyhyistä käsittelyajoista.
Nyt CLAASin kehittäjät ovat tehneet hyvistä ja hyväksi havaituista tuotteista vieläkin parempia: vähentäneet kulumista, optimoineet voimansiirron, parantaneet käärijän ja parantaneet käyttömukavuutta entisestään – yhdistettynä koneeseen, jossa on korkea maavara ja matala siirtopainopiste. ROLLANT 630 RC UNIWRAP on myös ensimmäinen UNIWRAP, jossa on CLAAS-tuoteperheen uraauurtava Y-muotoilu, joka esiteltiin vuonna 2019 LEXIONin kanssa.

 
CLAAS-ROLLANT-630-RC-UNIWRAP
CLAAS ROLLANT 630 RC UNIWRAP

CLAAS CONNECT 3.0

CLAAS connect 3.0 on lokakuussa 2024 julkaistu uusi alusta, joka yhdistää CLAAS-koneet ja mahdollistaa koko konekannan hallinnan. Täysin uusina ominaisuuksina ovat modernit täsmäviljelyominaisuudet, mm. levityskarttojen teko ja ajolinjojen suunnittelu, sekä analyysi- ja optimointitoiminnot. Connect 3.0:ssa suunnitellut tehtävät voi lähettää vaivattomasti verkon yli (OFT, Online File Transfer) CEMIS 1200 -terminaaliin.
Connect 3.0 tukee DataConnect-rajapintaa, joten alustaan voi lisätä myös muunmerkkisiä rajapintaa tukevia koneita, jolloin näkyviin tulee mm. sijainti- ja polttoainetiedot. Lisäksi palveluun voi tuoda satokarttoja ja jatkoanalysoida niitä.

 
CLAAS-CONNECT-3.0
CLAAS CONNECT 3.0

 

JUNKKARI R300C & R400C

Kasvipeitteisyyden lisääntyessä kevennetyt muokkaustavat ovat yleistyneet kyntöön ja suorakylvöön perustuvien menetelmien välille. Junkkari on tuonut D-mallin rinnalle uuden R-mallin, joka on suorakylvökone 15 cm rivivälillä ja jopa 250 kg vannaspainolla. R-malli sopii erityisesti tiloille, joissa suorakylvö on yksi viljelytapa muiden joukossa. Koneessa kylvösyvyyttä ja kylvörivin jyräystä säädetään sulkupyörällä, ja vannaspainotus hoidetaan hydraulisesti. R-malli täydentää Junkkarin kolmi- ja nelimetrisiä koneita ja sopii monipuolisiin viljelyolosuhteisiin.

JUNKKARI-R300C-R400C
JUNKKARI R300C&R400C

ELITE-VARUSTELU JUNKKARIN KYLVÖLANNOITTIMIIN

Junkkari toteutti brändiuudistuksen elokuussa 2024 ja päivitti kylvölannoitinmallistonsa. Kolme- ja nelimetrisissä koneissa on nyt kolme varustetasoa: CORE, PLUS ja PRO, jotka kaikki perustuvat tarkkaan maapyörävetoiseen syöttöön. Lisäksi sähköinen ELITE-varustetaso tuo sähkömoottoreilla ohjatut syöttöakselit ja ISOBUS-ohjauksen, mahdollistaen paikkakohtaisen määränsäädön ja lohkoautomatiikan. ELITE-koneissa on myös vannaspainotusautomatiikka, joka optimoi työkorkeuden ja kerää tietoa maaperästä. ELITE-varustelu on saatavilla rajoitettuun erään keväällä 2025.

 

 

KRONE EASYCUT B 1050 CV -PERHOSNIITTOMURSKAIN

Krone EasyCut B 1050 CV on Kronen uusin ja levein perhosniittomurskainmalli, jota voidaan käyttää sellaisenaan, tai varustaa mattoperällä tai ruuvikarhonyhdistäjällä. Uusi BiG Swath System (BSS) -ruuvikarhonyhdistäjä on tehokas ja helppokäyttöinen vaihtoehto, joka voidaan asentaa koneeseen myös jälkikäteen. Perhosen työleveyden säätöalue on poikkeuksellisen laaja, 9,3-10,5 metriä, mikä mahdollistaa suuret limitykset pellon kulmissa ja suuren työleveyden suoria linjoja ajettaessa. EasyCut B 1050 CV on aina varustettu ISOBUS-ohjauksella, joka mahdollistaa koneen monipuoliset säädöt ohjaamosta käsin. Lisävarusteena on saatavilla lohkoautomatiikka, joka hoitaa reunakierroksen jälkeen sekä etu- että takaniittoyksiköiden nostot yksitellen, mikä tehostaa ja keventää kuljettajan työtä.

 
KRONE-EASYCUT-B-1050 CV-PERHOSNIITTOMURSKAIN
KRONE EASYCUT B 1050 CV -PERHOSNIITTOMURSKAIN

 

KRONE ZX 560 GL OPTIGRASS

Krone OptiGrass -noukinvaunuissa on uudenlainen sulloja, joka varmistaa parhaan mahdollisen silpunlaadun. Sulloja on saatavilla 54-teräisenä, jolloin teoreettinen silpunpituus on vain 28 mm. Sullojan SplitCut-ominaisuus varmistaa silpun tasalaatuisuuden. Se kierrättää reunimmaisilta teriltä yli menevät heinänkorret takaisin keskemmälle sullojaa, minkä ansiosta joka ikinen kuormaan päätyvä heinänkorsi on mennyt kahden terän välistä. Vaunu on varustettu myös uudella sähköisellä pakko-ohjauksella, joka ei tarvitse minkäänlaista reaktiotankoa traktorin ja vaunun välille.

 
KRONE ZX 560 GL OPTIGRASS
KRONE ZX 560 GL OPTIGRASS

 

NORCAR POWER+ EDITION

Norcar lanseeraa Maatalouskonemessuilla Power+ Edition -mallit kaikista a-sarjan pienkuormaimista. Mallista ja koneen painotuksesta riippuen jopa yli 40 % suurempi nostokyky mahdollistaa entistäkin suurempien taakkojen nostamisen. Esimerkiksi lippulaivamalli a7750:n nostokyky trukkipiikeillä ja lisäpainotettuna kasvaa 1 500 kg:sta 2 150 kg:hen, eli kone nostaa lähestulkoon oman painonsa verran. Uusi puomi on myös suunniteltu kestämään aiempaa suuremmat kuormat.

 

 
NORCAR POWER+ EDITION
NORCAR POWER+ EDITION

NORCARIN UUSI TAITETTAVA TURVAKAARI

Pienkuormaimet, joissa on taitettava kaksipilarinen turvakaari, tarjoavat erinomaisen joustavuuden kuljetettaessa matalista oviaukoista tai maitoputkien ali parsinavetoissa. Turvakaarten taitto on helppoa ja nopeaa, mikä tekee koneen käytöstä entistäkin kätevämpää.

 

 

VÄDERSTAD CULTUS 300

Cultus-mallisto on saanut täydellisen uudistuksen. Aiemmin esitellystä HD-mallista tutut edistykselliset ominaisuudet ovat nyt saatavilla myös kevyemmissä piikeissä ja laukaisutoiminnolla varustetuissa kiinteärunkoisissa nostolaitesovitteissa, jotka vastaavat useimpien tilojen tarpeisiin.

 
VÄDERSTAD CULTUS 300
VÄDERSTAD CULTUS 300

 

VÄDERSTAD SPIRIT 600C INLINE

Uusi Väderstad Spirit 600C InLine yhdistää siemenen ja lannoitteen samaan riviin. Suuri 5m³ säiliö takaa, että kapasiteetista ei tarvitse tinkiä, ja monipuolinen etumuokkainvalikoima mahdollistaa käytön myös pienemmillä traktoreilla.

 
VÄDERSTAD SPIRIT 600C INLINE
VÄDERSTAD SPIRIT 600C INLINE

 

Rehuratkaisut

LIHASIKOJEN KOKONAAN SOIJATON REHUKONSEPTI

Hankkija Oy ja Snellmanin Lihanjalostus Oy ovat vuodesta 2017 kehittäneet sianlihantuotannon vastuullisuutta, erityisesti vähentämällä soijan käyttöä ja kehittämällä sikojen vaiheruokintaa. Vuonna 2018 lanseerattu Maatiaispossu Superior -ruokintakonsepti on parantanut tuotantotuloksia ja lihan laatua. Uusi ruokintamalli, joka perustuu kahteen soijattomaan valkuaistiivisteeseen, tukee lihasikojen alkukasvatusta ja vastaa sikojen ravitsemustarpeisiin eri kasvatusvaiheissa. 3-vaiheinen soijaton ruokinta voidaan toteuttaa kahdella tai kolmella täysrehulla.

LIHASIKOJEN KOKONAAN SOIJATON REHUKONSEPTI
LIHASIKOJEN KOKONAAN SOIJATON REHUKONSEPTI

PROHUMI

ProHumi on uusin lisäys Hankkijan eläimen hyvinvointia tukevien ruokintaratkaisujen ketjuun, ja se sisältää runsaasti prebioottisia eli mikrobistoa hyödyllisesti muokkaavia kuituja sekä humushappoja. Humushappojen kirjallisuudesta tunnettuja vaikutuksia ovat muun muassa eläinten vastustuskyvyn tukeminen, homemyrkkyjen sitominen ja hivenaineiden imeytymisen tehostaminen. ProHumi tuo nämä tunnetut prebioottien ja humushappojen vaikutukset rehukäyttöön. Niiden on useissa tutkimuksissa todettu tukevan eläinten hyvinvointia ja kasvua.
ProHumi perustuu erityiseen, rehukäyttöön tarkkaan valittuun turvelaatuun. Käyttö virikemateriaalina tarjoaa sioille mielekästä tekemistä ja tyydyttää nille tyypillistä tonkimistarvetta.

 

 

Älykäs ruokintapalvelu

 

ONLINE-ONNIKKI

Online-Onnikki on Hankkijan rehuja käyttävien lypsyrobottitilojen uusi älykäs ruokintapalvelu. Online-Onnikki säästää parhaimmillaan työaikaa ja parantaa ruokinnan tuottavuutta.
Online-Onnikki -ruokintapalvelu perustuu maitotilayrittäjän ja Hankkijan ruokintatiimin välisen ammattimaisen yhteistyön tiivistämiseen ja rikastamiseen tuotos- ja ruokintadatalla. Uuden ruokintapalvelun avulla ruokinta-asiantuntija pystyy reagoimaan ruokinnan suunnittelun avulla nopeasti ja oikeasuuntaisesti tilan tuotannossa tapahtuviin muutoksiin, jolloin lypsylehmien tuotos pysyy korkeana ja tuotannon hetkittäisten notkahdusten vaikutukset jäävät mahdollisimman pieniksi ja lyhytkestoisiksi.

 

Online Onnikki
ONLINE ONNIKKI