Demeca biokaasun jalostus- ja paineistus
Demeca gFuel ja gCompress
Biokaasun jalostus- ja paineistustekniikkamme voidaan liittää Demeca biokaasulaitokseen rakennusvaiheessa, myöhemmässä vaiheessa sekä muihin biokaasulaitoksiin. Biokaasulaitoksen viereen sijoitetusta gFuel-yksiköstä kaasu johdetaan maakaasuputkea pitkin tankkausaseman viereiseen gCompress-yksikköön, jossa kaasu paineistetaan. Maakaasu asennuksiin tarvittavat luvat löytyvät Demecalta. Tuotettu biometaani paineistetaan ja varastoidaan kaasusäiliöihin, mistä sitä voi tankata suoraan ajoneuvoihin tankkausasemalta tai myydä kaasukontissa eteenpäin.
• 3-vaiheinen membraanijalostus
• Metaanin talteenotto +99 %
• Siirtokontin täyttö ja tyhjäyksenhallinta
• Tukes-luvitus ja tarkastusprosessi
• Jalostuskapasiteetti 50-300 Nm3/h
Usein kysyttyä biometaanin tuotannosta
Mitä biokaasun jalostus- ja paineistustekniikka maksaa?
Kustannukset ja kannattavuus lasketaan hankekohtaisesti. Biokaasun jalostukseen on mahdollista saada tukea, joka parantaa investoinnin kannattavuutta. Biokaasun jalostus, paineistus sekä polttoaineen jakeluasema 700 000-2 000 000 euroa.
Mitä lyhenne CBG tarkoittaa?
CBG on lyhenne englanninkielisestä sanasta ”Compressed biogas” eli paineistettu biokaasu. Biokaasun tuotannon jälkeen kaasu paineistetaan, joka on mahdollista myydä tankkausasemalla tai jälleenmyydä kaasukonteissa eteenpäin. Paineistettu kaasu on siis puhdasta, paineistettua biokaasua eli biometaania.
Mitä jakeluvelvoite tarkoittaa?
Jakeluvelvoitteen tarkoituksena on edistää kestävien uusiutuvien polttoaineiden käyttöä moottoribensiinin, dieselöljyn ja maakaasun korvaamiseksi liikenteessä. Tämä on toteutettu säätämällä kansallisesti liikennepolttoaineen jakelijoille velvoite toimittaa vuosittain kulutukseen vähimmäisosuus uusiutuvia polttoaineita, jota kutsutaan jakeluvelvoitteeksi.
Mitä jalostustekniikkaa Demeca toimittaa?
Jalostustekniikoiden tärkein tarkoitus on erottaa biokaasusta hiilidioksidia, mikä on toiseksi yleisin kaasu biokaasussa, ja muuntaa sen puhtaaksi biometaaniksi. Jalostustekniikkana käytämme kalvojalostusta eli membraaniteknologiaa.